top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıKartal Altunlu

2016'dan beri Google Workspace...


Kalite, standartlaşma gibi terimlerin iş hayatımızda çokça karşımıza çıkması ve teknolojinin gelişmesi ile beraber olanaklar da çoğalıyor. MARTE olarak bu olanakları kullanan ve sektörün önünde adımlar atan firmalardan biriyiz. 2016 yılında, çoğu firma şirket içi sunuculardan kopamazken, biz, Google Workspace Business (o zamanki ismi ile G-Suite) ile çalışmaya başladık. Bir yandan BIM dokümantasyon sistemini kullanıyor, bir yandan da bulut tabanlı dosya paylaşımı yapıyorduk.


Aşağıda, bu sistemi, notlarla anlatmaya çalıştık;

  • Şirket içi depolamada kurulum ve bakım maliyetleri çok yüksekken, bulut depolamada, çalışan sayınıza göre aylık ödemeler yaparsınız.

  • İyi bir servis sağlayıcı ile çalıştığınız sürece, yurtdışında milyonlarca dolar harcanmış altyapısı ile üst seviye bir hizmet alabiliyorken, şirket içi sunucuda "server çöktü", "IT'nin işi varmış, geç gelecekmiş" gibi sorunları yaşamanız kaçınılmazdır.

  • Bulut sisteminde ağ güvenliği, veri güvenliği gibi konularda problem yaşama ihtimaliniz bir haydi düşer. Profesyonel bir ekip, bunu sizin için zaten takip etmektedir.

  • Workspace'de, verilerinizin önceki versiyonları belli süreler boyunca depolanır ve yanlışlıkla dosya silmek artık endişelenecek bir durum olmaktan çıkar. Bozulan dosyaların eski ve daha eski versiyonlarına rahatça ulaşabilirsiniz.

  • İnternetin olduğu her yerden dosyalarınıza erişebilirsiniz.

  • Google Drive eklentisi ile bilgisayarınızda açılan sürücüde tüm bilgiler en güncel haliyle bulunur. Bilgisayarınızdaki bir dosyada çalışmanızdan bir farkı yoktur. Dosyayı düzenleyip kapattığınızda otomatik senkronizasyon ile tüm yeni bilgiler anında buluta yüklenir ve çalışma arkadaşınızın bilgisayarında saniyeler içinde dosya güncellenir.

  • Internet hızı bulut sistemlerinde sorun olabilir ama çalışmanızı sekteye uğratmaz, sadece yavaşlatır. Dilerseniz dosyaları, çevrimdışı çalışılabilir yaparak internet bağlantısı olmadan ve her tıkladığınızda dosyayı indirmek zorunda kalmadan da kullanabilirsiniz. Bu sizi hızlandırır.


  • Müşteriyle ve şirket içi dosya paylaşımı, BIM sisteminde ve kalitede önemli bir rol oynar. Kalıcılığı olmayan, kanıtlayamadığınız dosya gönderimleri, ileride başınıza iş açabilir. Bu sebeple "Wetransfer" gibi paylaşım siteleriyle ya da USB! depolama ile dosya göndermek hiç bir zaman tercih edilmemelidir. Dosyanın en güncel halini müşteri ya da diğer firmalarla paylaşırken, güncel kalan bulut sistemini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Verileriniz (Google'ın sunucusu çökmediği sürece) her yerden ulaşılabilirdir. Fakat bize sorarsanız ve verilerimizin paha biçilemez olduğunu düşünüyorsanız, belirli zaman aralıklarıyla fiziksel bir depolama aygıtına bilgilerinizi yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. İçiniz rahat etsin.

  • En heyecan verici kısmını sona bırakmak istiyoruz; bilgisayarınızı kaybetmeniz, çökmesi veya personeller arası bilgisayar değişimi nasıl olacak gibi endişeleri geride bıraktığımız için teknolojiye ne kadar teşekkür etsek azdır.

95 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page